Wanneer thuis stil zitten niet je ding is!

Wanneer thuis stil zitten niet je ding is!

Stel, je hebt altijd al in een koor gezongen, maar je mag nu al een tijdje niet repeteren vanwege alle maatregelen. Of je wilt heel graag gaan beginnen met zingen, maar je kan nu nog even nergens te recht? Wij zijn is sinds de start van alle maatregelen druk bezig geweest om alle lessen online te geven aan onze huidige deelnemers en nu bieden we graag jou de kans om ook een keertje mee te doen!

Everybody-yeah!

Everybody-yeah!

Bij Guilty Pleasures zing je de songs die je, inderdaad, met recht Guilty Pleasures mag noemen. Stuk voor stuk songs die je alleen hoort in de karaokebar of op de grootste meezingfeesten. Want dat is wat we willen, 1 groot feest.

En hoe maken wij er dan een feest van wanneer je alleen online kan zingen?  We werken steeds in blokken van een paar lessen aan 1 song. Dit kan ook een medley zijn! Tijdens een online les hebben we een warming-up, doen we een liedje zingen voor de lol (gekozen door jullie!) om lekker in de sfeer te komen en vervolgens werken we aan een stukje van de song. Na de les neem je even snel je stem op, stuur je dat door en en het einde van de avond ontvang je een mp3 waarop het resultaat van het hele koor te horen is.

You drive me crazy

Na de laatste les, waarbij we de puntjes nog even op de i zetten, krijg je 2 weekenden de tijd om je video’s aan te leveren. Dat klinkt heel spannend, maar dit is misschien wel het leukste deel van de lessen, want nu ga je laten zien wat we hebben geleerd! En je hoeft het zeker niet in je eentje te doen. We maken er iedere keer weer een klein feestje van voor onszelf, met iedere keer ook een nieuwe bonus opdracht.

Je kan het tijdens de lessen en het opnemen van de videos het zo gek maken als je zelf wilt. De lessen hebben dan ook een laagdrempelige karakter, enthousiasme staat voorop! 

Give it to me, baby!

Het koor is verdeeld in 4 stemgroepen zodat je altijd een song kan meezingen op een voor jou comfortabele hoogte. De stemgroepen zijn: hoge (1) & lage (2) sopranen, hoge (1) & lage (2) alten*. Weet je nog niet in welke stemgroep je thuis hoort? Geen probleem, hier komen we vanzelf achter tijdens de eerste les. Als leidraad kan je kijken naar de hoogte van je eigen spreekstem. Heb je bv. een vrij hoge spreekstem? Dan doe je een avond mee met de lessen van Sopranen 1 & 2.

Je volgt de lessen met alleen je eigen stemgroep, zodat je niet op je beurt hoeft te wachten. Je krijgt iedere les steeds een brokje van de song te oefenen. Er is voldoende tijd & ruimte voor vragen & herhalingen, en we kijken ook meteen of we de correctie zangtechniek kunnen gebruiken.

De lessen duren 40 minuten en vinden plaats op:
Dinsdagavond; Alten 2 om 19.30u; Alten 1 om 20.20u.
Woensdagavond; Sopranen 2 om 19.30u; Sopranen 1 om 20.20u

Het lesmateriaal

Voor de aanvang van ieder lesblok ontvang je:

  • De bladmuziek, speciaal voor wie hier behoefte aan heeft, en uniek op maat gearrangeerd per song of medley voor een echte Guilty Pleasures sound.
  • De lyrics, aangepast op het muzikale arrangement.
  • Professioneel ingezongen oefen mp3’s per stemgroep, zodat je kan horen hoe jou partij zou moeten klinken
  • Oefenvideo’s per stemgroep, met dirigent aanwijzingen waarbij ook de tekst in beeld mee loopt tijdens de song, karaoke stijl!
  • Een instructievideo waarop wordt uitgelegd hoe je het beste resultaat haalt uit je ingezonden video.
  • Toegang tot de Dropbox, Zoom meetings & Whatsapp-groep.

Aankomende Songs

Afgelopen Songs

Ayo Technology

Voor de lessen maken we gebruik van Zoom, een online conferencing tool uitermate geschikt om met grote groepen online te kunnen werken. Het zorgt er helaas niet voor dat er zonder vertraging gelijktijdig gezongen kan worden. De mogelijkheden voor online zingen zonder vertraging (of eigelijk, minimale vertraging) bestaan wel, maar, zonder er te diep op in te willen gaan, heeft dit nog wel wat haken en ogen en kan niet iedereen technisch meekomen.

Wat uiteraard wel kan en mag is meedoen met maximaal 3 deelnemers (vanuit dezelfde stemgroep) vanaf 1 locatie, zo zing je niet alleen!

Say my name, say my name

Stefano is als vocalist afgestudeerd aan de Rockacademie, onderdeel van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Met een licentie voor auditietraining begeleidt Stefano aanstormend talent door de voorrondes van de muziekopleiding. Ook geeft Stefano al geruime tijd privé- en duolessen, werkt hij met diverse partijen samen als songwriter en is hij bijna elk weekend op pad met de coverband Slamm. Heel zijn leven staat al sinds kleins af aan in het teken van muziek. Dankzij de rijke muzikale familiegeschiedenis, opgedane studiekennis en kilometers aan ervaring kan Stefano zich met het eigen opgerichte Guilty Pleasures uniek profileren binnen het bestaande netwerk van zang- en muziekscholen in Amsterdam.

Lees voor inschrijving eens onze Algemene Voorwaarden.